Η Aerial Yoga ή αλλιώς η εναέρια yoga είναι η νέα τάση εναλλακτικής γυμναστικής που καταργεί τον ρόλο της βαρύτητας και σου προσδίδει ένα αίσθημα ελευθερίας.

Η Aerial yoga είναι παιχνίδι, είναι διασκέδαση, είναι απελευθέρωση νου και σώματος. Περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων, που προέρχονται από τη γιόγκα, το pilates, το χορό, τη γυμναστική και εναέριες ακροβατικές ασκήσεις, με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένης αιώρας (hammock). Η αιώρα πρόκειται για ένα ειδικό και εξαιρετικά ανθεκτικό πανί, το οποίο αντέχει πάνω από 500 κιλά. (Οπότε, μην φοβάσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσεις από το πανί).

Η Aerial Yoga είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης, γυμναζόμαστε με το ίδιο μας το βάρος, βρίσκουμε το κέντρο μας και εξασκούμε την ισορροπία μας. Το σώμα μας αποκτάει ευλυγισία και εξασκούμε τα αντανακλαστικά και την αυτοσυγκέντρωσή μας. Ο νους μας είναι συγκεντρωμένος και σταθερός και μαθαίνουμε να κινούμαστε με ασφάλεια.

Ένα από τα βασικά θετικά είναι ότι σου χαρίζει ένα απίστευτο συναίσθημα ελευθερίας και ευεξίας. Γιατί το σημαντικό όταν γυμναζόμαστε είναι να περνάμε καλά και να νιώθουμε όμορφα. Επίσης, βοηθάει στο να χαλαρώνεις και να απαλλάσσεσαι από κάθε αγχωτικό παράγοντα και αρνητική σκέψη. Αποσυμπιέζει τις αρθρώσειςευθυγραμμίζει την σπονδυλική στήλη και ενδυναμώνει, ιδιαίτερα το πάνω μέρος του σώματος. Ακόμη, βελτιώνει σημαντικά την στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία του. Η Aerial yoga εξασκεί τα αντανακλαστικά, την αυτοσυγκέντρωση και την ισορροπία μας. Αποκτούμε μυϊκή ενδυνάμωση και χάνουμε το περιττό λίπος. Και ένα τελευταίο θετικό είναι, ότι το μάθημα της Aerial Yoga προκαλεί αντιγήρανση, καθώς πάμε ενάντια στην βαρύτητα.

Παρόλα τα θετικά που υπάρχουν, πρέπει να γνωρίζουμε και σε ποιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το μάθημα της Aerial Yoga. Υπάρχουν λοιπόν και κάποιες αντενδείξεις. Τα άτομα που έχουν υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση δεν μπορούν να συμμετέχουν. Το ίδιο ισχύει και για άτομα με προβλήματα καρδιάς ή αυχένα, καθώς θα νιώθουν ίλιγγο στις ανεστραμμένες κινήσεις. Όσοι έχουν χειρουργηθεί πρόσφατα, πάσχουν από επιληψίες ή έχουν γλαύκωμα (πίεση στα μάτια) δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα. Και τέλος όσες γυναίκες είναι εγκυμονούσες απαγορεύεται να κάνουν Aerial Yoga.

Πίστεψε στον εαυτό σου και δοκίμασε και εσύ τις δυνατότητες σου!
Η Aerial Yoga έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας και είναι έτοιμη να σε υποδεχτεί!

 

Πηγή: my-fitness.gr