Καλησπέρα φίλοι μου

 

Πέρασε 1 εβδομάδα με καθημερινές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους ήταν ισχυρές με χαλαζοπτώσεις που δυστυχώς προκάλεσαν και καταστροφές στους γεωργούς μας. Έπεσαν και αρκετές ποσότητες βροχής που μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα ο μήνας στο σύνολο του έφτασε το 121% με κάποιες περιοχές να έχουν ξεπεράσει και το 200-300% της κανονικής τους. Αύριο που θα βγούν και τα σημερινά ποσοστά βροχής θα σας τα παρουσιάσω να τα δείτε μέσα από εικόνες. Έχει περιοχές που δεν επηρεάστηκαν από βροχές. Ένα καιρικό σκηνικό που είχε προβλευθεί πριν 2 εβδομάδες μέσα από τα δελτία μου.

 

Όμως αυτό το καιρικό σκηνικό τελιώνει και πλέον έρχονται θερμές αέριες μάζες με καλές καιρικές συνθήκες και την θερμοκρασία σε ανοδική πορεία. Ψυχρή αέρια μάζα και χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάζει περιοχές της Ευρώπης με ασταθείς καιρικές συνθήκες που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε εμάς να ανηφορίζουν θερμές αέριες μάζες με άνοδο θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες που θα φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τους 35 βαθμούς στο εσωτερικό.

 

Για αύριο Τρίτη με ηλιοφάνεια  και λίγες τοπικές νεφώσεις. Για βροχές το ρίσκο πέφτει αισθητά σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Μια πάρα πολύ μικρή πιθανότητα πάρα πολύ τοπικής βροχής στα ορεινά πιθανόν.  Μέγιστες θερμοκρασίες στους 30-33 βαθμούς στο εσωτερικό, έως 25 βαθμούς στα δυτικά-επαρχία Πάφου και Αγία Νάπα-Πρωταράς και στους 26-28 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ορεινά 19-23 βαθμούς. Άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί εντάσεως 2-3 μποφόρ ενώ στα βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά παραθαλάσσια τμήματα στα 3-4 μποφόρ χωρίς να αποκλείεται και έως 5 μποφόρ μετά το μεσημέρι.

 

Η άνοδος της θερμοκρασίας 1-2 βαθμών θα συνεχιστεί και την Τετάρτη ενώ σε περαιτέρω άνοδο από Πέμπτη και μετά που φαίνεται να ξεπερνάμε τους 35 βαθμούς στο εσωτερικό. Περίοδος με υψηλές θερμοκρασίες αφού μπαίνουμε στον θερμό τομέα.