Η Apple παρουσίασε το νέο Apple Watch Series 4 με νέο σχεδιασμό και και κατασκευή έτσι ώστε οι χρήστε να παραμένουν συνδεδεμένοι, να είναι πιο δραστήριοι και να παρακολουθούν την υγεία τους με νέους τρόπους. Παρότι διατηρήθηκε ο original σχεδιασμός, η 4η γενιά Apple Watch έχει να προσφέρει σημαντικές αλλαγές στο hardware και το software σε μια μοναδική, ενοποιημένη φόρμα. Η εντυπωσιακή οθόνη μεγάλωσε κατά 30% και έχει ενσωματωθεί σε μικρότερο σασί, ενώ το νέο περιβάλλον χρήσης προσφέρει περισσότερη πληροφορία με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Το Apple Watch Series 4 με λειτουργικό σύστημα watchOS 5 φέρνει προηγμένες λειτουργίες για την δραστηριότητα και την επικοινωνία, μαζί με επαναστατικές δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας, συμπεριλαμβανόμενων του νέου επιταχυνσιόμετρου και γυροσκοπίου που μπορούν να εντοπίζουν τις μεγάλες πτώσεις, και νέο ηλεκτρικό αισθητήρα μέτρησης καρδιακού παλμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτροκαρδιογράφημα μέσω της νέας εφαρμογής ECG (electrocardiogram) εγκεκριμένης από τον οργανισμό FDA των ΗΠΑ.

Σχεδιασμός

Το Apple Watch Series 4 είναι κάτι παραπάνω από εξέλιξη – αντιπροσωπεύει τον ριζικό επανασχεδιασμό του Apple Watch. Είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη – 40mm και 44mm. Το ηχείο του είναι κατά 50% πιο δυνατό, βελτιστοποιημένο για τηλεφωνικές κλήσεις, ψηφιακή βοηθό Siri και Walkie-Talkie, ενώ το μικρόφωνο έχει τοποθετηθεί σε διαφορετικό σημείο για μείωση της ηχούς με αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα ήχου. Η συσκευή έρχεται με ενσωματωμένο το νέο S4 chip με επεξεργαστή 64bit dual-core για διπλάσια ταχύτητα χωρίς επιπτώσεις στην ενεργειακή κατανάλωση.

Η πίσω πλευρά του Apple Watch Series 4 είναι κατασκευασμένη από εντυπωσιακό μαύρο κεραμικό υλικό και κρύσταλλο ζαφείρι, επιτρέποντας τα ραδιοκύματα να περνούν από την πρόσοψη και το πίσω μέρος για καλύτερη σύνδεση σε δίκτυα τηλεφωνίας. Η ψηφιακή κορώνα είναι ενισχυμένη με τεχνολογία απτικής ανάδρασης προσφέροντας μεγαλύτερη μηχανική ανταπόκριση και καλύτερη αίσθηση αφής με τα clicks.

Το περιβάλλον χρήσης είναι βελτιστοποιημένο για μεγαλύτερη οθόνη, με αποτέλεσμα τα εικονίδια των εφαρμογών και οι γραμματοσειρές να είναι πιο ευανάγνωστες. Ακόμη, οι νέες προσόψεις εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες της οθόνης του Apple Watch Series 4

Υγεία

Το Apple Watch Series 4 παροτρύνει τους χρήστες να πραγματοποιήσουν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα απευθείας από τον καρπό τους μέσω της εφαρμογής ECG, η οποία εκμεταλλεύεται τα ηλεκτρόδια που βρίσκονται ενσωματωμένα στην ψηφιακή κορώνα και του νέου ηλεκτρικού αισθητήρα μέτρησης καρδιακού παλμού στο πίσω μέρος. Ανοίγοντας την εφαρμογή, ο χρήστης αρκεί να κρατήσει το δάκτυλο του επάνω στην ψηφιακή κορώνα για 30 δευτερόλεπτα για να γίνει η εξέταση. Στα αποτελέσματα θα δεί εάν η καρδιά του χτυπά σε φυσιολογικά πλαίσια ή αν υπάρχει κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής. Όλες οι μετρήσεις αποθηκεύονται στην εφαρμογή Health και ο χρήστης μπορεί να της εξάγει σε αρχείο PDF.

Με το watchOS 5, το Apple Watch παρακολουθεί και αναλύει διαρκώς το ρυθμό της καρδιάς στο background και στέλνει ειδοποίηση εάν παρατηρήσει ανωμαλίες. Με την ανάλυση της γωνίας του καρπού και την επιτάχυνσης, το Apple Watch μπορεί να ενημερώσει τον χρήστη εάν κάτι δεν πάει καλά μετά από κάποια πτώση και απο εκεί ο χρήστης μπορεί είτε να την απορρίψει είτε να επιλέξει απευθείας την κλήση για βοήθεια. Στην περίπτωση που το Apple Watch διαπιστώσει ακινησία για 60 δευτερόλεπτα μετά την αποστολή της ειδοποίησης, τότε πραγματοποιεί αυτόματα κλήση εκτάκτου ανάγκης και στέλνει μήνυμα μαζί με την τοποθεσία του χρήστη στις επαφές που έχει ορίσει για έκτακτη ανάγκη.

Fitness

Με το watchOS 5, το Apple Watch Series 4 γίνεται ο απόλυτος σύντροφος για τις δραστηριότητες του χρήστη. Μπορεί να ανταγωνιστεί άλλους χρήστες Apple Watch, να ορίσει τη λήψη ειδοποιήσεων που θα του υπενθυμίζουν ότι πρέπει να γυμναστεί, να παρακολουθεί τη θερμιδική κατανάλωση μέσω των εφαρμογών Yoga και Hiking κ.ά. Από πλευράς αυτονομίας, σε όσους αρέσει να τρέχουν για αρκετή ώρα θα χαρούν να μάθουν ότι πλέον έχουν στη διάθεση τους 6 ώρες για αυτές τις δραστηριότητες με μία φόρτιση. Φυσικά, δεν λείπουν οι λειτουργίες παρακολούθησης του ρυθμού, των βημάτων, των λεπτών κλπ.

Μένεις συνδεδεμένος

Οι χρήστες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους φίλους τους με ένα άγγιγμα στον καρπό χάριν στο Walkie-Talkie, ένα σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των Apple Watches που προσφέρει κάτι εναλλακτικό σε σύγκριση με το WiFi και το LTE. Η πρόσοψη της ψηφιακής βοηθού Siri είναι πολύ καλύτερη στις προβλέψεις και στην εκτέλεση ενεργειών προτού παρέμβει ο χρήστης, εμφανίζοντας συντομεύσεις, κατάλληλο περιεχόμενο από third-party εφαρμογές κ.ά. Το watchOS 5 επιτρέπει στους χρήστες να ακούν τα αγαπημένα τους podcasts μέσω της εφαρμογής Apple Podcasts, καθώς και να τα streamάρουν με τη βοήθεια της Siri.

Πηγή : MTN