Καλησπέρα φίλοι μου

Μετά το διάλειμμα από τις βροχές που είχαμε το Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής ο καιρός θα χαλάσει και πάλι και θα επηρεαστούμε από νέο χαμηλό βαρομετρικό με συνδυασμό θερμού και ψυχρού μετώπου κακοκαιρίας. Σαν πρώτη φάση αρχής γενομένης προς ξημερώματα Δευτέρας θα επηρεαστούμε από το θερμό μέτωπο ενώ από το απόγευμα προς βράδυ της ίδιας ημέρας από το ψυχρό μέτωπο. Βροχές ελαφράς έως μέτριας έντασης που από το απόγευμα και μετά θα έχουμε μια επιδείνωση στην ένταση των φαινομένων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται και καταιγίδες με πιθανή χαλαζόπτωση. Πιο ευννοημένες επαρχίες είναι Πάφου-Λεμεσού αλλά και τα ορεινά χωρίς να σημαίνει ότι στις υπόλοιπες επαρχίες δεν θα έχουμε βροχές. Παντού φαίνεται θα παρατηρούνται βροχές αλλά δεν θα έχουμε τις ίδιες ποσότητες. Πιθανές ποσότητες από 5 έως 30μιλίμετρα χωρίς να αποκλείεται πιο τοπικά να ξεπεράσει  και τα 30μιλίμετρα. Στο Τρόοδος κυρίως θα παρατηρείται χιονόπτωση αλλά θα εναλλάσσεται και με βροχή.

Υπάρχει το ενδεχόμενο πριν το πέρασμα του ψυχρού μετώπου να έχουμε και μεταφορά σκόνης από Αφρική κατά το απόγευμα Δευτέρας αλλά με το πέρας του μετώπου η σκόνη θα υποχώρησει. Άρα το πέρασμα σκόνης θα είναι σύντομο.

Θερμοκρασίες για Δευτέρα στους 16-18 βαθμούς και στα ορεινά 6-10 βαθμούς. Άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ αλλά στα παραθαλάσσια τμήματα και έως 5 μποφόρ.

Μέχρι και πρωινές ώρες περίπου της Τρίτης παραμένει πιο άστατος ο καιρός ενώ μετά θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση με τα φαινόμενα να είναι πιο τοπικού χαρακτήρα. Θερμοκρασία σε ελαφρά άνοδο αλλά με ενισχυμένους ανέμους στα 3-5 μποφόρ.

 

 

Πηγές:Sat24.com

EUMETSAT

Metoffice.gov.uk