Καλησπέρα φίλοι μου

Το χαμηλό βαρομετρικό που αναμένουμε να μας επηρεάσει κυρίως την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου βρίσκεται δυτικά-νοτιοδυτικά της Ελλάδας που συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας αλλά και μετωπική ύφεση σκάφη επηρεάζει την Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

 

Άρα η Ελλάδα επηρεάζεται από πεδίο χαμηλών πιέσεων λόγω χαμηλού βαρομετρικού που σε πεδία χαμηλών πιέσεων ο καιρός είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες. Προς το παρόν η Κύπρος βρίσκεται σε πεδίο υψηλών πιέσεων λόγω και αντικυκλώνα αλλά κινούμενο το χαμηλό ανατολικά θα εκτοπίζονται οι υψηλές πιέσεις από την περιοχή μας. Πάντως μέχρι στιγμής η πορεία του χαμηλού βαρομετρικού αποτυπώνεται σωστά με βάση και την χθεσινή μου ανάλυση.

Το χαμηλό βαρομετρικό θα προσεγγίσει την δική μας περιοχή πιο εξασθενημένο σε σχέση με το πως είναι τώρα αλλά θα δώσει βροχές και καταιγίδες.

Προσοχή χρειάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο που βαθύ χαμηλό βαρομετρικό που πέραν από τις βροχές θα δώσει και ισχυρούς έως θυελλώδης ανέμους.

Μετά από το σύστημα στις 17/12 νέο σύστημα χαμηλών πιέσεων με βροχές και καταιγίδες φαίνεται για τις 19-20 Δεκεμβρίου που με τα τελευταία στοιχεία ενδέχεται να είναι πιο έντονο από αυτό που αναμένουμε την Δευτέρα. Αυτό αν θα ισχύσει να είναι πιο έντονο θα φανεί σε 1-2 ημέρες.

 

Καιρικές συνθήκες για Κυριακή με ηλιοφάνεια και παροδικές αυξημένες νεφώσεις που κατά τις βραδυνές ώρες και μετά θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές. Περισσότερο άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα είναι κατά τι διάρκεια της Δευτέρας από μετωπική ύφεση σκάφη που το χαμηλό θα βρίσκεται δυτικά-νοτιοδυτικά της Κύπρου.  Από αργά το απόγευμα Δευτέρας θα αρχίσει να βελτιώνεται πρόσκαιρα ο καιρός.

Πέρασμα σκόνης στην ατμόσφαιρα που μέχρι Δευτέρα θα υποχωρήσει.

Μέγιστες θερμοκρασίες για αύριο Κυριακή γύρω στους 20-21  βαθμούς σε εσωτερικό και 20-22 βαθμούς στα παράλια. Θερμοκρασίες πάνω της κανονικής. Την Δευτέρα θα σημειώσει μικρή πτώση λόγω και του άστατου καιρού. Άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί και έως νοτιοανατολικοί εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ αλλά στα παραθαλάσσια μεταξύ Πάφου-Λεμεσού και έως 5 μποφόρ.

 

Πάμε να δούμε την πρώτη καιρική εικόνα μέχρι και τις 25 Δεκεμβρίου ημέρα των Χριστουγέννων

Σίγουρα να υπάρχει κάτι απόλυτο δεν είναι εύκολο αλλά ας πω μια καιρική πιθανότητα.

Μέχρι και τις 22-23 Δεκεμβρίου διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά θα επηρεάζουν την Κύπρο με βροχές και καταιγίδες. Δεν θα είναι κάθε μέρα αλλά στο σύνολο μπορεί να παρατηρηθούν 5 ή 6 ημέρες με βροχές.

Προς το παρόν η ημέρα των Χριστουγέννων στις 25 αλλά και η επόμενη φαίνονται με καλύτερες καιρικές συνθήκες λόγω υψηλών πιέσεων με πιθανές θερμοκρασίες γύρω στους 20 βαθμούς.
Στις 28-31 Δεκεμβρίου πιθανόν να χαλάσει και πάλι.

Το διάστημα 20-24 Δεκεμβρίου η θερμοκρασία σε πτώση.

Κρατάμε την πρώτη εικόνα και θα ανανεώνετε τις επόμενες ημέρες