Βρέχει, κάνει κρύο, δεν προλαβαίνω, πονάω και πόσες άλλες δικαιολογίες έχετε πει στον εαυτό σας για να αποφύγετε την άσκηση.
Και επειδή δεν είσαι μόνο εσύ, αλλά και πολλοί άλλοι που καταφεύγουν σε δικαιολογίες, η Αμερικανική Εταιρία Διαβήτη προτείνει απάντηση για τις πιο συχνές σας αρνήσεις…

“Δεν προλαβαίνω”. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου, αφιέρωσε μόνο 10 λεπτά την ημέρα. 10 λεπτά θα τα βρεις είναι σίγουρο και σιγά σιγά θα δεις πως όχι μόνο θα αυξήσεις τον χρόνο που αφιερώνεις, αλλά θα περιμένεις και πότε θα έρθει η ώρα.
“Είμαι κουρασμένη το απόγευμα μετά τη δουλειά”. Ξύπνησε τότε λίγο νωρίτερα το πρωί που το σώμα σου θα είναι ξεκούραστο και θα έχεις όλη την ενέργεια που χρειάζεται.
“Ντρέπομαι να γραφτώ γυμναστήριο”. Ξεκίνα να γυμνάζεσαι μόνη σου στο σπίτι, κάνοντας jogging ή ποδήλατο στον δρόμο και μόλις δεις τα πρώτα αποτελέσματα στο σώμα σου, θα βρεις γρήγορα και την αυτοπεποίθηση.
“Ο καιρός είναι χάλια”. Στο internet κυκλοφορούν χιλιάδες workout videos που μπορείς να κάνεις σπίτι σου και μάλιστα χωρίς εξοπλισμό. Διαφορετικά, αγόρασε έναν διάδρομο ή ένα ποδήλατο γυμναστικής για να κάνεις όποτε ο καιρός δεν στο επιτρέπει.
“Πονάνε τα πόδια μου, η μέση μου κτλ κτλ”. Σκέψου ότι ο λόγος που αισθάνεσαι πόνο μπορεί να οφείλεται στην απουσία γυμναστικής. Γι’ αυτό ζήτησε πρώτα τη γνώμη κάποιου ειδικού και που ξέρεις, μπορεί να ανακουφιστείς από τους πόνους.
“Δεν έχω λεφτά για γυμναστήριο ή για ρούχα”. Γυμνάσου σπίτι και φόρεσε τα πιο άνετα ρούχα σου. Μπορείς μάλιστα να κάνεις yoga που συνδυάζει και τα δύο.
“Το έκανα 2 μέρες και βαρέθηκα”. Βρες λοιπόν έναν διαφορετικό τρόπο άθλησης, όπως να γραφτείς χορό για να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα σου ή γράψου σε ομαδικό άθλημα για να μην είσαι μόνη σου”
Για πες, σκέφτεσαι κι άλλη δικαιολογία;

Πηγή: faysbook.gr