Καλησπέρα φίλοι μου

Το καιρικό σκηνικό στην Κύπρο για τις επόμενες ημέρες μέχρι Παρασκευή με ηλιοφάνεια και παροδικές αυξημένες νεφώσεις με την πιθανότητα να παρατηρούνται και τοπικού χαρακτήρα βροχές. Δεν αναμένεται οργανωμένο σύστημα κακοκαιρίας στο νησί μας για τις επόμενες 3-4 ημέρες.

Για αύριο Τετάρτη ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις πιθανόν πιο αυξημένες σε ορεινά-ημιορεινά προς εσωτερικό και ανατολικά. Υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών ελαφράς έως μέτριας έντασης που ίσως πιο τοπικά προς ορεινά και εσωτερικό δώσει και κάποια καταιγίδα μεσημέρι προς απόγευμα.

Θερμοκρασίες για Τετάρτη αλλά και Πέμπτη αφού δεν φαίνονται μεγάλες διαφορές θα κυμαίνονται στους 17-19 βαθμούς στα δυτικά παράλια και 18-19 βαθμούς στις υπόλοιπες παράλιες περιοχές και εσωτερικό. Στα ορεινά στους 8-13 βαθμούς. Οι ελάχιστες γύρω στους 8-10 βαθμούς στο εσωτερικό και 10-12 στα παράλια. Στα ορεινά 2-4 βαθμούς και 5-7 στα ημιορεινά. Για Πέμπτη οι ελάχιστες σημειώνουν μικρή πτώση.

Οι άνεμοι χωρίς ιδιαίτερη ενίσχυση και θα είναι από 1 έως 3 μποφόρ με την πιθανότητα στα βόρεια παράλια και έως 4 μποφόρ. Ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί-νοτιοδυτικοί.

 

Για Πέμπτη και Παρασκευή ηλιοφάνεια,τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με την πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι στιγμής κυρίως σε ορεινά και εσωτερικό αν δεν αλλάξει κάτι. Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με πιθανή ελαφρά άνοδο την Παρασκευή. Άνεμοι για Πέμπτη νότιοι-νοτιοανατολικοί έως ανατολικοί-βορειοανατολικοί εντάσεως 1-3 μποφόρ. Για Σάββατο φαίνονται πιο καλές οι καιρικές συνθήκες και θα δούμε τις επόμενες ημέρες αν από Κυριακή και μετά επηρεαστούμε από χαμηλό βαρομετρικό με βροχές.

 

Αν δούμε λίγο και για την υπόλοιπη Ευρώπη και Μεσόγειο παρατηρούμε ένα χαμηλό βαρομετρικό στην κεντρική Μεσόγειο περιοχή Ιταλίας σε συνδυασμό με ψυχρές αέριες μάζες δίνουν άστατο καιρικό σκηνικό με βροχές και χιόνια που κατά διαστήματα θα επηρεάζεται και η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Το χαμηλό αυτό δεν φαίνεται να φτάνει στην περιοχή μας ώστε να επηρεαστούμε με πιο οργανωμένο σύστημα αλλά ευννοεί σε μερικό άστατο καιρικό σκηνικό με τοπικά φαινόμενα. Πιο βορειότερα όμως πιο ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα απλωθούν τις επόμενες ημέρες σε κεντρική και βόρεια αλλά και προς δυτική Ευρώπη. Δεν δείχνει να κατεβαίνουν νοτιότερα προς την περιοχή μας. Αυτό το οποίο θέλει αρκετή παρακολούθηση είναι επειδή ψυχρές αέριες μάζες θα φτάνουν μέχρι και Μεσόγειο φαίνεται να έχουμε συνεχείς κυκλογεννέσης δηλαδή δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών στη Μεσόγειο αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πως θα επηρεαστεί και η δική μας περιοχή κυρίως από Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και μετά. Υπάρχει κάποια τάση δημιουργίας χαμηλού και στην δική μας περιοχή αλλά παρακολουθώ όλη αυτήν την εξέλιξη και θα σας κρατώ ενήμερους.