Καλησπέρα φίλοι μου

 

Με καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται ότι θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα με κυρίως ηλιοφάνεια αλλά και ήπιες θερμοκρασίες πάνω της κανονικής.

Για αύριο Μεγάλη Τρίτη με κυρίως ηλιοφάνεια με μέγιστες θερμοκρασίες έως 24-25 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια αλλά στα δυτικά έως 22-23 βαθμούς. Στα νότια-επαρχία Λεμεσού λόγω καταβάτη ανέμου πιθανόν τοπικά και έως 26 βαθμούς. Ορεινά 12 έως 18 βαθμοί. Ανέμοι κυρίως βορειοανατολικοί εκτός από περιοχή Πάφου που θα είναι νοτιοδυτικούς. Ένταση 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα βόρεια-νότια και νοτιοανατολικά παράλια και έως 4 μποφόρ. Ριπές 4 έως 5 μποφόρ.

Για Μεγάλη Τετάρτη δεν αλλάζει κάτι στο καιρικό σκηνικό με θερμοκρασίες και ανέμους στα επίπεδα της Μεγάλης Τρίτης. Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή συνεχίζει η καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας. Δεν φαίνεται κάποιο σοβαρό επεισόδιο σκόνης να επηρεάζει την περιοχή μας.

 

Πάμε να δούμε λίγο την κυκλοφορία της ατμόσφαιρας για τις επόμενες ημέρες.

Αυλώνας ψυχρών αερίων μαζών έχει κατεβεί πιο νότια προς Ισπανία και για αυτό η περιοχή μας δέχεται θερμό ρεύμα αέρα με τις θερμοκρασίες να είναι πάνω της κανονικής και τις καιρικές συνθήκες πολύ καλές. Στην εκεί περιοχή παρατηρείται και χαμηλό βαρομετρικό όμως θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική πορεία χωρίς να έρχεται προς Κύπρο. Αυτός ο αυλώνας θα κινηθεί ανατολικά τις επόμενες ημέρες φτάνωντας μέχρι την Ελλάδα την Μεγάλη Πέμπτη για αυτό θα παρατηρηθεί άνοδος στην θερμοκρασία της Κύπρου.

Φτάνωντας στην Ελλάδα θα έχουμε και αποκοπή ψυχρής λίμνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα-εγκλωβισμός ψυχρών αερίων μαζών δίνοντας άστατο καιρικό με βροχές και καταιγίδες. Αυτή η ψυχρή λίμνη έχει την τάση να κινηθεί προς την Κύπρο δίνοντας και σε εμάς άστατο καιρικό σκηνικό λόγω αστάθειας με τοπικές βροχές-καταιγίδες από Κυριακή ή Δευτέρα του Πάσχα.

Όμως το πότε θα επηρεαστούμε ακόμα είναι νωρίς διότι όλα θα εξαρτηθούν από την αποκοπή της ψυχρής λίμνης και από την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει. Παίζει ρόλο τη δυναμική θα έχει αυτή η ψυχρή λίμνη μετά την αποκοπή του αυλώνα και τι ευννοικές συνθήκες θα βρεί στην πορεία της ώστε να έρθει με καλή δυναμική. Θα σας κρατάω ενήμερους πάνω σε αυτό το κομμάτι.

 

 

Πηγή:Wetterzentrale.de