Καλησπέρα φίλοι μου

Μετά την βελτίωση του καιρού από τις βραδυνές βροχές ο καιρός θα χαλάσει και πάλι με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως μετά τις 0200 το βράδυ αλλά και κατα την διάρκεια των πρωινών ωρών της Πέμπτης. Σε πτώση η θερμοκρασία αρα αναμένονται και χιόνια στο Τρόοδος αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές έως 1000 μέτρα περίπου. Τις επόμενες ώρες σε πιο τοπικό επίπεδο υπάρχει πιθανότητα κάποιων βροχών μέχρι να αρχίσουν να επηρεάζονται περισσότερες περιοχές.

Χαμηλό βαρομετρικό με συνεσφιγμένο μέτωπο κακοκαιρίας(σύσφιξη ψυχρού με θερμού μετώπου) και χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάζουν την περιοχή μας με βροχές και τοπικές καταιγίδες μέχρι και μεσημέρι Πέμπτης ενώ μετά ακολουθεί σταδιακή βελτίωση με τις βροχές να περιορίζονται και να σταματούν.

Μέχρι και αύριο Πέμπτη η Κύπρος βρίσκεται σε πεδίο χαμηλών πιέσεων με άστατο καιρικό σκηνικό αλλά Παρασκευή και Σάββατο αυτό το πεδίο υποχωρεί και μπαίνουμε σε πεδίο υψηλών πιέσεων αλλά όχι αρκετά υψηλές πιέσεις σε σχέση με άλλες περιοχές της Ευρώπης με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι πιο καλός χωρίς κάποιες πιθανότητες για βροχές. Όμως νεα διαταραχή φαίνεται να αρχίσει να απασχολεί από Κυριακή 30/12 με αβαθές χαμηλό που θα δώσει τοπικές βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Γενικά αυτό που φαίνεται είναι μέχρι και 3 Ιανουαρίου να παραμένουμε με βροχές κατα περιόδους αλλά και χιόνια στα ορεινά που ίσως να μην μείνουν μέχρι τα ορεινά αλλά να έρχεται και περισσότερο κρύο. Θα το δούμε στην ώρα του όμως για το διάστημα 30/12-3/1.

Ψυχραίνει περισσότερο ο καιρός τις επόμενες ώρες λόγω πιο ψυχρού ρεύματος αέρα που θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι και αύριο Πέμπτη. Σε υψόμετρο στα 1300-1500 μέτρα πέφτει και στους 0 βαθμούς και προς τον Όλυμπο στους μείον 2-3 βαθμούς.

Στην επιφάνεια οι μέγιστες θερμοκρασίες για μεσημέρι Πέμπτης στους 13-15 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 16 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 0-5 βαθμούς. 

Βόρειος ψυχρός άνεμος προς ξημερώματα αλλά και κατα τι διάρκεια της Πέμπτης. Στα 2 έως 3 μποφόρ τις επόμενες ώρες με παροδικό 4αρι προς παραθαλάσσια Λεμεσού ενώ Πέμπτη στα 3-4 με παροδικές ριπές έως και 5 μποφόρ.

Υποχωρούν λίγο οι ψυχρές αέριες μάζες την Παρασκευή με θερμοκρασία πάνω στον Όλυμπο η μέγιστη στους 0 έως μείον 1 βαθμούς. Στα ορεινά 4-7  βαθμούς. Σε εσωτερικό 16-17 βαθμούς και 17-18 βαθμούς στα παράλια.

Όμως παραμένει ιδιαίτερα ψυχρός ο καιρός τις αυγινές ώρες για τις επόμενες ημέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα σημειώνεται παγετός σε ορεινά και ημιορεινά.