Η υπηρεσία game streaming PlayStation Now της Sony δεν επιτρέπει στους συνδρομητές της να κατεβάζουν τα παιχνίδια στην παιχνιδοκονσόλα τους, αλλά αυτό αναμένεται ότι θα αλλάξει πολύ σύντομα. Η Sony επιβεβαίωσε ότι θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία download, έτσι ώστε να μπορείς να παίζεις τα συμβατά παιχνίδια των PS2, PS3 και PS4 χωρίς να χρειάζεσαι σύνδεση στο Internet.

Μέχρι πρότινος ήταν απαραίτητο να έχεις σύνδεση στο Internet καθόλη τη διάρκεια του game streaming από την υπηρεσία PlayStation Now. Επομένως, όσοι είναι συνδρομητές αλλά για κάποιον λόγο μπορεί να μην έχουν σύνδεση στο Internet απ’ οπουδήποτε, δεν είχαν τη δυνατότητα να παίζουν τα παιχνίδια. Σύμφωνα με τη Sony, σχεδόν όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια του PS4 θα υποστηρίζουν τη λειτουργία download, όπως και όλα τα παιχνίδια του PS2. Για αυτά του PS3 δεν υπάρχει σχετική πληροφορία και γι’ αυτό το αφήνουμε απ’ έξω για την ώρα.

Οι συνδρομητές θα μπορούν να μεταφέρουν τα αποθηκευμένα παιχνίδια τους από το cloud στην κονσόλα τους, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίζουν κανονικά το παιχνίδια τους ακόμη και offline. Παρόλα αυτά, θα απαιτείται σύνδεση στο Internet ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. μερικές ημέρες) για να πιστοποιείται η συνδρομή στην υπηρεσία PS Now.

Η λειτουργία του download από το PlayStation Now δεν θα χρεώνεται.

Πηγή : ΜΤΝ