Καλησπέρα φίλοι μου

Θερμός καιρός αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο λόγω πολύ θερμών αερίων μαζών που θα μας επηρεάζουν. Αυτό οφείλεται σε αυλώνα δροσερών έως ψυχρών αερίων μαζών που κατηφορίζει μέχρι Ισπανία με αποτέλεσμα να φέρνει πολύ θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας και έτσι η θερμοκρασία να είναι σε ανοδική πορεία. Αυτό το καιρικό σκηνικό φαίνεται να κρατάει μέχρι Τετάρτη 24 Μαίου ενώ μετά να ακολουθήσει πτώση θερμοκρασίας με αστάθεια που συνεπάγεται βροχές. Όμως το τι θα ακολουθήσει ακριβώς μετά τις 24 είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.. Να περάσουν λίγο οι ημέρες και θα μιλήσω και πάλι με περισσότερη ασφάλεια.

Ακολουθούν χάρτες:

 

Για αύριο Πέμπτη με κυρίως ηλιοφάνεια ενώ από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά υψηλές νεφώσεις δηλαδή στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Μέγιστες θερμοκρασίες στους 34-36 βαθμούς στο εσωτερικό(στους 36 Λευκωσία), στους 27-30 βαθμούς επαρχία Πάφου(29 στην Πάφο) και στους 27-32 βαθμούς στις υπόλοιπες επαρχίες Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου(29-30 σε πόλη της Λεμεσού-Λάρνακας-Παραλίμνι). Στα ορεινά 24-29 βαθμούς.

Άνεμοι γυρίζουν σε βορειοανατολικούς-νοτιοανατολικούς εντάσεως 2 έως 3 μποφόρ με παροδικό 4αρι μεσημέρι με απόγευμα εκτός από παραθαλάσσιες περιοχές της επαρχίας Πάφου δηλαδή το δυτικό κομμάτι του νησιού.

 

Για Παρασκευή μέχρι Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει και άλλη άνοδο κυρίως την Παρασκευή και να υπάρχει πιθανότητα στο εσωτερικό να αγγίξει τους 37-38 βαθμούς που θα θυμίζουν Ιούλιο μήνα. Στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού από 29 έως 34 βαθμούς. Την Παρασκευή οι άνεμοι παραμένουν όπως και Πέμπτη σε κατεύνθυνση και ένταση ενώ από το Σάββατο και μετά γυρίζουν σε βορειοδυτικούς-νοτιοδυτικούς. Βασικά ακολουθούν ιδιαίτερα ζεστές ημέρες για την περίοδο που διανύουμε.