Καλησπέρα φίλοι μου

Συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας σκόνη από Αφρική και συγκεκριμένα από Λιβύη και μπορρούμε να το δούμε μέσα από την εικόνα και από τη σελίδα Nasa worldview που παρατηρούμε την σκόνη που έχει απλωθεί σε Ελλάδα και Κύπρο σε σημεία που είναι πάρα πολύ αυξημένη και ειδικά νότια της Κρήτης.
Με βάση το ρεύμα αέρα όλη η σκόνη τώρα οδηγείται προς την Ελλάδα σε Κρήτη και Ρόδο με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν πολύ υψηλές ποσότητες σκόνης.

 

Από τις επόμενες ώρες σήμερα Δευτέρα προς πρωινές ώρες θα αρχίσουν να υποχωρούν τα ποσοστά σκόνης και πιθανόν Τρίτη-Τετάρτη να κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα κυρίως μεταξύ 50-100mg και ίσως τοπικά και πολύ παροδικά να φτάσει σε υψηλά.
Θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα ενημερώνεστε συνεχώς για την εξέλιξη της σκόνης.

Θερμοκρασίες για αύριο Τρίτη από 22 έως 28 βαθμούς με το εσωτερικό-περιοχή Λευκωσίας να φλερτάρει πιθανόν και με 30 βαθμούς. Στα ορεινά 18-23 βαθμοί. Άνεμοι στα 2-3 μποφόρ. Οι καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια. Άνεμοι στα 2-3 μποφόρ με βόρειους-βορειοανατολικούς στα βόρεια,ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα ανατολικά,δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά,εσωτερικό και ορεινά και δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα νότια.

Όμως χαμηλό βαρομετρικό ερχόμενο από Αφρική περιοχή Λιβύης προς την περιοχή μας αναμένεται να φέρει βροχές και καταιγίδες το διάστημα 28-30 Μαρτίου με κύρια ημέρα με τις περισσότερες βροχές την Πέμπτη. Οι βροχές θα ξεκινήσουν από Τετάρτη.

Λόγω της θέσης του χαμηλού ερχόμενο από Αφρική θα σκάψει και σκόνη με αποτέλεσμα Τετάρτη βράδυ περίπου από τα μεσάνυχτα μέχρι και μεσημέρι Πέμπτης θα αυξηθούν σημαντικά τα ποσοστά σκόνης σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Από μεσημέρι Πέμπτης και μετά αρχίζει η υποχώρηση της σκόνης που μέχρι την Παρασκευή καθαρίζει η ατμόσφαιρα μας. Χαμηλό βαρομετρικό με ψυχρές αέριες μάζες φέρνουν άστατο καιρικό σκηνικό με βροχές-καταιγίδες αλλά και πτώση θερμοκρασίας.

Μέχρι στιγμής και αν παραμείνουν ως έχουν τα δεδομένα θα έχουμε αξιόλογες και Παγκύπριες βροχές. Παρακολουθώ την πορεία του χαμηλού και αναλόγως της πορείας θα εξαρτηθούν τα πάντα.

Τετάρτη σε πτώση η θερμοκρασία και πέφτει περαιτέρω την Πέμπτη.

Μέσα από τη σελίδα μου θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη με τη σκόνη για να γνωρίζεται πότε θα ήταν καλό να αποφεύγετε κάποιες δραστηριότητες.