Καλησπέρα φίλοι μου

Σε κλοίο θερμών αερίων μαζών και σκόνης συνεχίζει να παραμένει η Κύπρος αφού και σήμερα Τρίτη με τα ποσοστά της μέχρι και αργά το μεσημέρι ήταν σε υψηλά έως πολύ υψηλά. Υψηλές και οι θερμοκρασίες και οι μέγιστες έφτασαν έως 26 βαθμούς στο εσωτερικό και 21-24 βαθμούς στα παράλια.

Για τις επόμενες ώρες της Τρίτης η σκόνη θα συνεχίσει να μας επηρεάζει αλλά φαίνεται να μειώνονται τα ποσοστά της και μπορούμε να το παρατηρήσουμε και μέσω της δορυφορικής εικόνας που δεν φαίνεται κάποιο ιδιαίτερο επεισόδιο σκόνης. Αν και θα μειωθούν κάπως τα πσοσοτά τις επόμενες ώρες η σκόνη δεν υποχωρεί εντελώς αλλά αναμένεται από αύριο Τετάρτη να επανέλθει και πάλι σε υψηλά ποσοστά.

 

Θερμές αέριες μάζες θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν και αύριο Τετάρτη κρατώντας τις θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα για να φτάσουν οι μέγιστες τους 24-26 βαθμούς στο εσωτερικό και 21-22 στα παράλια. Στα ορεινά 15-19 βαθμοί. Οι ελάχιστες στους 11-13 βαθμούς στο εσωτερικό και 12-14 στα παράλια. Στα ορεινά 6-9 βαθμούς.

Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες ΒΔ-ΝΔ εντάσεως 1-2 μποφόρ ενώ από νωρίς το μεσημέρι και μετά Ν-ΝΔ,Ν-ΝΑ και Δ-ΒΔ εντάσεως 1-3 μποφόρ και τοπικά σε παράλια στα 3-4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και μετά γυρίζουν σε ΒΑ-ΝΑ.

 

Και η Πέμπτη στο ίδιο καιρικό μοτίβο με υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη κατά περιόδους σε πολύ υψηλά ποσοστά αλλά από τις βραδυνές ώρες πολύ ισχυρό βορειοδυτικό ρεύμα αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα εκτοπίζει την σκόνη από την περιοχή μας και καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Επίσης έρχεται και πτώση θερμοκρασίας που θα είναι αισθητή μέχρι το Σάββατο 10 Μαρτίου. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών για Σάββατο αλλά θα το αναλύσουμε από αύριο.