Καλησπέρα φίλοι μου

Ψύχρα τις επόμενες ώρες προς αυγινές ώρες Πέμπτης με ελάχιστες θερμοκρασίες στους 7-8 βαθμούς εσωτερικό και 10-12 στα παράλια. Στα ορεινά 1-3 βαθμούς. Από Τρόοδος και πάνω πέφτει κάτω από το μηδέν 2-3 βαθμούς με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί παγετός για αυτό προσεχτικά στο δρόμο.

Βελτιωμένος ο καιρός για αύριο Πέμπτη με ηλιοφάνεια και παροδικές τοπικές αυξημένες νεφώσεις. Μέγιστες θερμοκρασίες έως 18-19 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια. Στα ορεινά 3 έως 8 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου. 

Εξασθενούν και οι ανέμοι με τα μποφόρ να είναι στα 2-3 και παροδικά και τοπικά έως 4 μποφόρ με βορειοδυτική κατεύθυνση. Υψηλές πιέσεις στα 1023-1024hpa λόγω αντικυκλώνα βόρεια της Κύπρου.

Μετά από πολύ καιρό απόγευμα Παρασκευής μέχρι Κυριακή επιστρέφουμε στο βορειοανατολικό ρεύμα αέρα. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία Παρασκευή. Για Σάββατο μέχρι και Κυριακή απόγευμα οι πιθανότητες βροχής δεν είναι αυξημένες.

 

 

Το χαμηλό βαρομετρικό εχει απομακρύνθεί από την περιοχή μας από αύριο με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε πεδίο υψηλών πιέσεων λόγω αντικυκλώνα που βρίσκεται βόρεια της Ελλάδας αλλά μέχρι αύριο Πέμπτη θα βρίσκεται βόρεια της Κύπρου.

Αβαθές χαμηλό βαρομετρικό στη Σαρδηνία αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία και να εισέλθει στο Αιγαίο πέλαγος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εκτοπίζει κάπως τις υψηλές πιέσεις στην Ελλάδα.  Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη σε κεντρική και νότια Ελλάδα με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

Φαίνονται  κάποιες τοπικές βροχές(λίγες και τοπικές) από αυτό το σύστημα να επηρεάζουν και την Κύπρο την Παρασκευή αλλά λόγω του αντικυκλώνα που θα βρίσκεται βόρεια της Κύπρου πιθανόν να διασπάσει αυτή την διαταραχή και να μην καταφέρει να δώσει κάτι ιδιαίτερο. Θα επικρατούν υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας. Αν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσω.

Βαθύ χαμηλό βαρομετρικό από περιοχή Ισπανίας θα ακολουθήσει μια ανατολική πορεία και θα κινείται νότια της Ιταλίας και Ελλάδας και να φτάνει νοτιοδυτικά της Κύπρου που μπορεί να φέρει τοπικά κάποιες βροχές  την Δευτέρα 17/12. Θα πρέπει να παρακολουθείται η πορεία του διότι θέλει κάποιες ημέρες να ξεκαθαρίσει για το τι ακριβώς να περιμένουμε. Θα παρατηρηθεί πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης με αλλαγή ανέμων από βορειοανατολικούς που θα έχουμε Σάββατο και Κυριακή σε νότιοι-νοτιοανατολικοί.

 

 

Ψυχρές αέριες μάζες θα μας επηρεάζουν και αύριο αλλά από το απόγευμα και μετά προς Παρασκευή υποχωρούν για αυτό και φαίνεται μικρή άνοδος θερμοκρασίας.

 

Με τις βροχές που έπεσαν εχθές από απόγευμα Τρίτης αλλά και βραδυνές ώρες ο Δεκέμβριος έφτασε στο 87% της κανονικής αλλά είμαστε και στο 103% της κανονικής από την 1 Οκτωβρίου 2018 μέχρι τώρα. Σε θετικά πλαίσια κινείται η χρονιά και πιστεύω θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες. Ο Δεκέμβριος θα φέρει και άλλες βροχές που θα φτάσει και να ξεπεράσει το 100%.  Η εισροή νερού στα φράγματα μέχρι σήμερα ανήλθε στα 2.899 ε.κ.μ που είναι μια καλή εισροή αλλά ο δρόμος μας είναι μακρύς ακόμα. Δείτε τις ποσότητες βροχής απο το τμήμα Μετεωρολογίας.