Καλησπέρα φίλοι μου

Το άστατο καιρικό σκηνικό με τις τοπικές βροχές και καταιγίδες συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες μέχρι την Κυριακή. Χαμηλό βαρομετρικό και ψυχρές αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα κρατάνε την Κύπρο σε ασταθείς καιρικές συνθήκες.

Για αύριο Παρασκευή νεφώσεις που θα αναπτυχθούν πάνω σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές αναμένεται να δώσουν μεσημέρι με απόγευμα τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με χαλαζόπτωση. Σας παρουσιάζω 2 εικόνες με περιοχές των βροχών αλλά και καταιγίδων. Αυτό σαν πρώτη εικόνα και θα βγεί και πάλι χάρτης αύριο το πρωί ώστε να δούμε τι αλλαγές ενδέχεται να παρουσιαστούν.

 

 

Θερμοκρασίες στους 29-31 βαθμούς στο εσωτερικό, έως 26 βαθμούς επαρχία Πάφου και 26-28 βαθμούς σε επαρχία Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου. Στα ορεινά 18-22 βαθμούς. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί και έως βορειοδυτικοί στο εσωτερικό. Ένταση ανέμων στα 2-3 μποφόρ ενώ από το εμσημέρι και μετά έως 4 μποφόρ. Σε επαρχία Λεμεσού-Λάρνακας έως 5 μποφόρ. Σε περιοχή καταιγίδας θα είναι πιο ενισχυμένοι.

Οι τοπικές βροχές και καταιγίδες συνεχίζονται Σάββατο και Κυριακή με πιο αυξημένες τις πιθανότητες στα ορεινά-ημιορεινά. Νεότερα σε επόμενο δελτίο που θα βγεί αύριο 🙂