Menu

Τατουάζ: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σχέδιο & στούντιο.

2 years ago

Το τατουάζ στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια, διανύει σαφώς μια πιο αποδεκτή περίοδο κι αυτό έχει φέρει ακόμα πιο πολλά στούντιο και νέους καλλιτέχνες στο χώρο.

Το γεγονός αυτό, για τους λάτρεις του τατουάζ, κάνει την διαδικασία ευκολότερη, αφού υπάρχουν πιο πολλές επιλογές καθώς και πολλά ποιοτικά στούντιο τα οποία συνεχώς αναβαθμίζονται.

Αυτό που πρέπει πρώτά να σκεφτείς όταν αποφασίσεις ότι θέλεις να κτυπήσεις ένα tattoo είναι το αυτονόητο, είσαι σίγουρος/η? Το τατουάζ είναι κάτι μόνιμο και οι επιπόλαιες αποφάσεις συνήθως δεν έχουν την έκβαση που θέλουμε.

Περά από ονόματα, λέξεις και φράσεις, που δε χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη αφού είναι κάτι συμβολικό αλλά και προσωπικό για τον καθένα, το είδος και τα σχέδια που υπάρχουν είναι άπειρα.

Το σημείο που θα γίνει το τατουάζ είναι επίσης πολύ σημαντικό και εξαρτάται εκτός από την προτίμησή σας, από το μέγεθος, το να δένει ομοιόμορφα με τυχόν άλλα τατουαζ και τέλος, εξίσου σημαντικό, με το εάν θέλετε να φαίνεται ή όχι. Όσο διαδεδομένα κι αν είναι πια τα tattoo θεωρείται ακόμη taboo και ίσως σε κάποια επαγγέλματα να απαγορεύεται η επίδειξη (π.χ. αστυνομικοί, αεροσυνοδοί κ.τ.λ).

 

Για να σε βοηθήσει στην επιλογή του σχεδίου έρχεται η τεχνολογία και τα μέσα δικτύωσης. Μπορείς να μπεις σε αμέτρητα websites, στο instagram και στα facebook pages απλά κάνοντας search tattoo και από εκεί να περιηγηθείς ώρες ατέλειωτες.

Εμείς αυτό που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι το pinterest, ένα πολύ καλό applıcatıon, γι΄ αυτούς που ξέρουν τι θέλουν περίπου και ψάχνουν πλέον τη λεπτομέρεια.

Ένα ακόμα δυνατό μέσον για το κυπριακό κοινό και όχι μόνο είναι το website www.inkcyprus.com και τα social media που το περιβάλουν. Εκεί θα βρεις εκτενείς καταχωρήσεις των κυπριακών studıos και μπορείς να δεις τους artists και τις δουλειές τους προτού αποφάσισεις.

Πολύ σημαντικό είναι ότι ο κάθε καλλιτέχνης έχει το δικό του style. Καλό είναι να μην πάμε στα τυφλά κάπου επειδή κάποιος μας το έχει προτείνει. Μπορούμε πολύ εύκολα να το ψάξουμε λίγο περισσότερο. Αυτό θα εξαρτηθεί εξολοκλήρου στο τι θέλετε εσείς, θες χρώμα, κάτι παραδοσιακό, κάτι γραμμικό, τελείες, προσωπογραφία, ρεαλιστικό, σουρεαλιστικό, η λίστα είναι ατελείωτη.

Πλέον έχετε καταλήξει στο tattoo και είστε έτοιμοι. Σειρά έχει η επικοινωνία με το στούντιο και τον tattoo artıst που έχετε επιλέξει, προκειμένου να κλείσετε το ραντεβού σας και να συζητήσετε το σημείο και το σχέδιο που θέλετε να κάνετε.

Κάτι που δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι ότι γενικά προτείνεται να αποφεύγουμε να κάνουμε τατουάζ τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού η έκθεση στον ήλιο και οι επισκέψεις στην παραλία είναι επικίνδυνες, σχεδόν απαγορευτικές για τα τατουάζ αφού είναι μια ανοιχτή πληγή.

Σαφώς θα σας ενημέρωσει και ο αντίστοιχος artist για τη διαδικασία φροτνίδας του φρέσκου τατουάζ και τι να αποφεύγεται. Μπορείτε επίσης να δείτε το ακόλουθο άρθρο HOW TO CARE FOR A NEW TATTOO για το θέμα αυτό.

Το τατουάζ πέραν του συμβολισμού και της τέχνης που θέλουμε να φέρουμε πάνω μας για πάντα, θεωρείται και ένα μέσο ‘’ψυχοθεραπείας’’, επομένως η επιλογή του σωστού ανθρώπου για να μας το φτιάξει, είναι ‘’ιερή’’.

Τα άρθρα εκφράζουν την άποψη των συγγραφέων τους.

– Avertisement –