Βροχές σε αρκετές περιοχές της Κύπρου από τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς ξημέρωμα Κυριακής.

Χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται στο Αιγαίο πέλαγος κινείται ανατολικά προς την Τουρκία με τάση εξασθένησης. Όμως θα είναι η αιτία που θα αναμένεται πέρασμα βροχών στην Κύπρο Σάββατο βράδυ(περίπου από τα μεσάνυχτα) προς ξημερώματα Κυριακής(μέχρι τις 7-8 το πρωί) επηρεάζοντας αρκετές περιοχές του νησιού. Ίσως κάποιες περιοχές διάσπαρτα στο νησί να μην δούν βροχές αλλά θα βρέξει σε αρκετές περιοχές. Το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού βαρομετρικού κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά με αποτέλεσμα να αρχίσει να επηρεάζει την Κύπρο από τα μεσάνυχτα και μετά. Πιθανές ποσότητες από 0 έως 15 μιλίμετρα.
Βροχές ελαφράς με μέτριας έντασης ενώ από θέμα καταιγίδων ίσως να είναι πολύ περιορισμένες. Θα παρατηρηθούν κάποιες καταιγίδες αλλά πολύ πιθανόν να είναι διάσπαρτες και πολύ τοπικές δηλαδή περιορισμένες. Στο Τρόοδος βροχή θα εναλλάσσεται με χιόνι. Μετά ακολουθείται μια πρόσκαιρη βελτίωση όσο αφορά τις βροχές κατά τι διάρκεια της Κυριακής.

Θερμοκρασίες για Κυριακή στους 18-20 βαθμούς και τοπικά στο εσωτερικό και 21 βαθμούς προς Μεσαορία.
Άνεμοι στα 3-4 μποφόρ βορειοδυτικοί-νοτιοδυτικοί. Στα παράλια υπάρχει το ενδεχόμενο και έως 5 μποφόρ.
Δευτέρα η θερμοκρασία σε μικρή πτώση περίπου 2-3 βαθμών.

Μετά το πέρας αυτής της διαταραχής όπως είπα θα έχουμε μια πρόσκαιρη βελτίωση αλλά οι βροχές θα επανέλθουν από νέο βαθύ χαμηλό βαρομετρικό που αναμένεται να επηρεάσει την Μεσόγειο με αποτέλεσμα Δευτέρα και Τρίτη αλλά κυρίως προς βραδυνές ώρες της Δευτέρας να έχουμε βροχές με τοπικές καταιγίδες και πολύ πιθανόν να είναι παγκύπριο το πέρασμα από την Κύπρο. Στο Τρόοδος κυρίως υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης. Εννοείται σε Ιταλία και Ελλάδα θα δώσει πολύ περισσότερα φαινόμενα βροχής αλλά και χιόνια που στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα τα χιόνια θα κατεβούν και σε ημιορεινές περιοχές. Ένα χαμηλό βαρομετρικό ερχόμενο από Αλγερία που ανηφορίζει προς Ιταλία και μετά ακολουθεί ανατολική πορεία στην Ελλάδα και φτάνει μέχρι το Αιγαίο πέλαγος. Στην πορεία του η ατμοσφαιρική πίεση πέφτει για αυτό και το χαμηλό είναι βαθύ με αποτέλεσμα να δώσει και έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως σε Ελλάδα. Όμως περισσότερες λεπτομέρειες για Κύπρο θα σας δοθούν αύριο.

 

 

Πηγή Sat24.com Rainviewer.com